Kylling i cocotte

En stor kylling
8 kartofler
2 pore
2 persillerod
4 gulerødder
1 bundt frisk timian
Revet citronskal
1 spsk. rosmarin
4 hvidløg
2 citron chili eller jalapeno
½ dl. grønsagsbouillon
salt og hvid peber

Skær kartofler, persillerod og gulerødder groft ud. Finhak hvidløg, chili og timian, bland det hele i cocotten og tilsæt grønsagsbouillon, drys lidt salt og frisk kværnet peber.

Svits kyllingen så den er pæn gylden brun og gnid den med salt. Pladser kyllingen oven på grønsagerne i cocotten og læg låg på. Varm ovnen op til til 200 grader og sæt cocotten med indhold ind og lad det stege en 50 minutter. Tag cocotten ud og drys rosmarin, hakket hvidløg og reven citronskal fra en hel økologisk citron over kyllingen. Stil det hele tilbage i oven med låg og steg videre i 30 minutter. Tag derefter cocotten ud ug lad det hele køle til man kan patere kyllingen.

Der er rigeligt med væde i retten fra kylling og grønsager så man behøver ikke anden form for sovs.